top of page

HYPNOBIRTHING®

privé en online zwangerschapscursus

“If we want to change the world, we first need to change the way babies are born”

"Als we de wereld willen veranderen, moeten we eerst de manier veranderen waarop baby's worden geboren"

— DR. MICHEL ODENT

Een natuurlijke bevalling is de grote wens van veel vrouwen en hun partner. Je kunt een bevalling niet plannen noch sturen, de beste voorbereiding is dat je jezelf openstelt voor alles wat zich in het moment aandient zodat je kunt meedeinen in de situatie.

"When you change the way you view birth, the way you birth will change."

Kennis van zaken is daarvoor belangrijk, weten wat je kunt verwachten en welke keuzes je hebt. Maar ook een mooie toolbox aan ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen kan helpen. Het zijn vaak onze beperkende gedachten die de stroming van nieuw leven blokkeren. Zonder deze (onbewuste) gedachten is er vooral vertrouwen, overgave en liefde. Tijdens deze cursus manifesteren we dit door middel van affirmaties, zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Daarnaast ontvangen je alle nodige kennis zodat je zelf de regie in handen kunt nemen tijdens de geboorte, vol vertrouwen en in diepe ontspanning. 

 

VERANDERINGEN IN JE LICHAAM

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling maak je de meeste oestrogenen aan, meer dan in je hele leven bij elkaar. Je lichaam maakt een enorme verandering door, de hormonen beïnvloeden je emotionele staat en dit zorgt er vaak voor dat je je minder makkelijk kan afstemmen met je partner, familie of vriendinnen en je minder in verbinding bent met jezelf of anderen. Terwijl je energie zo krachtig is, ben je tegelijkertijd mega gevoelig. En doordat je heel erg open staat, kan het gevoel ontstaan dat je er alleen voor staat. Je kunt onzeker worden over de bevalling of het moederschap. Je kunt in de slachtofferrol vervallen en het spoor bijster raken, het gevoel hebben de controle te verliezen. Jij, als vrouw en aanstaande moeder, kan de zwangerschap en de bevalling toe eigenen als je deze enorme veranderingen kunt managen. Je omgeving kan een essentiële rol spelen tijdens de zwangerschap en de bevalling als ze weten wat hun taak is. Pas dan kunnen zij deze verantwoordelijkheid nemen en jou de nodige support bieden.

 

De juiste kennis, beoefening van ademhaling- en ontspanningstechnieken en affirmaties kunnen van de bevalling een magische ervaring maken. Hiermee geef je de baby een zachte landing op aarde in een sfeer van warmte, rust en vreugde.

 

WAT IS HYPNOSE?
Naast de ademhaling- en ontspanningsoefeningen leer je in deze cursus zelfhypnose. 

Eigenlijke past iedereen dagelijks zelfhypnose toe. Je focust in het moment op een ding waardoor alles eromheen wegvalt. Herkenbare momenten van hypnose zijn bijvoorbeeld: als je verzonken zit in een boek/film en niet meer weet wat er voor de rest om je heen gebeurt of als je heerlijk aan het dagdromen bent of tijdens het autorijden een heel stuk niet meer weet waar je gereden hebt.

 

Met Conscious Hypnobirthing neem je de tijd om samen met je partner na te denken over het geboorteproces en alles eromheen, hoe jullie het graag zouden willen en wat er nog in de weg staat om dat te kunnen bereiken. Je leert op een positieve manier uit te kijken naar de bevalling en te vertrouwen op je lichaam en je natuurlijke baring instincten. 

ONLINE + OFFLINE CURSUS

Deze cursus volg je zowel online als offline in een groep of met privé sessies.

Alle oefeningen zijn in een online cursus gegoten zodat je die in je eigen tijd kunt oefenen.

En de kennis wordt offline overgedragen, in meerdere bijeenkomsten samen met je partner. 

 

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

Door veel zorgverzekeringen wordt de cursus (gedeeltelijk) vergoed, informeer hierover bij je zorgverzekeraar of kijk op www.hypnobirthing-nederland.nl/vergoedingen om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt. Zie vergoedingen voor meer info.

 

Om de vergoeding te regelen heb je een factuur nodig waar ons KvK nummer en lidmaatschap van HypnoBirthing® Nederland op staan, die krijg je na je aanmelding in je mail. Bij Independer hebben ze ook een mooi overzicht van vergoedingen van zwangerschapscursussen. Volgens hen vergoedt De Amersfoortse tot € 500,-! 

BEKIJK OOK DE ANDERE CURSUS:

MMS_Banner_Sared Postpartum.png

TARIEVEN

Privé cursus:               € 550,

Privé opfriscursus:               € 180,-

Online cursus:                € 125,- 

bottom of page