HYPNOBIRTHING ZWANGERSCHAPSCURSUS 

Een natuurlijke bevalling is de grote wens van veel vrouwen en hun partner. Je kunt een bevalling niet plannen noch sturen, de beste voorbereiding is dat je jezelf openstelt voor alles wat zich in het moment aandient zodat je kunt meedeinen in de situatie.

Kennis van zaken is daarvoor belangrijk, weet wat je kunt verwachten en welke keuzes je hebt. Maar ook een mooie toolbox aan ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen kan je helpen. Het zijn vaak onze beperkende gedachten die de stroming van nieuw leven blokkeren. Zonder deze (onbewuste) gedachten is er vooral vertrouwen, overgave en liefde. Tijdens de HypnoBirthing cursus manifesteren we dit door middel van affirmaties, zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Daarnaast ontvangen je alle nodige kennis zodat je zelf de regie in handen kunt nemen tijdens de geboorte, vol vertrouwen en in diepe ontspanning. 

 

VERANDERINGEN IN JE LICHAAM

In India werken de vrouwen door tot het einde van de zwangerschap, meestal is het fysiek intensief werk. Ze zeggen daar dat het belangrijk is de vrouw in beweging te houden en daarmee sterk te maken. 

 

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling maak je de meeste oestrogenen aan, meer dan in je hele leven bij elkaar. Je lichaam maakt een enorme verandering door, de hormonen beïnvloeden je emotionele staat en dit zorgt er vaak voor dat je je minder makkelijk kan afstemmen met je partner, familie of vriendinnen en je minder in verbinding bent met jezelf of anderen. Terwijl je energie zo krachtig is, ben je tegelijkertijd mega gevoelig. En doordat je heel erg open staat, kan het gevoel ontstaan dat je er alleen voor staat. Je kunt onzeker worden over de bevalling of het moederschap. Je kunt in de slachtofferrol vervallen en het spoor bijster raken, het gevoel hebben de controle te verliezen. Jij, als vrouw en aanstaande moeder, kan de zwangerschap en de bevalling toe eigenen als je deze enorme veranderingen kunt managen. Je omgeving kan een essentiële rol spelen tijdens de zwangerschap en de bevalling als ze weten wat hun taak is. Pas dan kunnen zij deze verantwoordelijkheid nemen en jou de nodige support bieden.

 

De juiste kennis, beoefening van ademhaling- en ontspanningstechnieken en affirmaties kunnen van de bevalling een magische ervaring maken. Hiermee geef je de baby een zachte landing op aarde in een sfeer van warmte, rust en vreugde.

 

WAT IS HYPNOSE?

Eigenlijke past iedereen dagelijks zelfhypnose toe. Je focust in het moment op een ding waardoor alles eromheen wegvalt. Herkenbare momenten van hypnose zijn bijvoorbeeld: als je verzonken zit in een boek/film en niet meer weet wat er voor de rest om je heen gebeurt of als je heerlijk aan het dagdromen bent of tijdens het autorijden een heel stuk niet meer weet waar je gereden hebt.

 

Met Hypnobirthing neem je de tijd om samen met je partner na te denken over het geboorteproces en alles eromheen, hoe jullie het graag zouden willen en wat er nog in de weg staat om dat te kunnen bereiken. Je leert op een positieve manier uit te kijken naar de bevalling en te vertrouwen op je lichaam en je natuurlijke barings instincten. 

 

Wil je meer weten? Kijk op mijn YouTube kanaal!

 

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

Door veel zorgverzekeringen wordt de cursus (gedeeltelijk) vergoed, informeer hierover bij je zorgverzekeraar of kijk op www.hypnobirthing-nederland.nl/vergoedingen om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt. Zie vergoedingen voor meer info.

 

Om de vergoeding te regelen heb je een factuur nodig waar ons KvK nummer en lidmaatschap van HypnoBirthing® Nederland op staan, die krijg je na je aanmelding in je mail. Bij Independer hebben ze ook een mooi overzicht van vergoedingen van zwangerschapscursussen. Volgens hen vergoedt De Amersfoortse tot € 500,-! Klik op deze tekst om te kijken.

PRAKTISCHE INFO

• Start: tussen 20-30 wk.

zwangerschap

• Locatie: centrum Haarlem

• Data: op aanvraag

• Tijd: 19.30 - 21.00 uur

• Samen met je partner

• De groepscursus gaat door

bij 3 aanmeldingen

CURSUS IS INCLUSIEF

• Telefonische kennismaking

• Afstemming op jouw

behoeften en verlangens

• Drie tot vijf bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur met je partner

• Hypnotherapie healing sessie

• De originele Nederlandstalige HypnoBirthing MP3

• MP3 hypnose afgestemd op jou

• Handout 

• Persoonlijke begeleiding

tot na de geboorte 

TARIEVEN

Privécursus 3x:               € 550,-

Privécursus 3x, 2 koppels:             € 450,- 

Groepscursus:              € 350,-

 

Opfriscursus privé:         In overleg

Les inhalen:  € 125,- per les (privé)

BEKIJK OOK DE ANDERE CURSUS:

  • Facebook-01
  • Instagram-01