top of page

INNERLIJKE KIND WERK

Het innerlijke kind heeft veel invloed op ons volwassen leven. Het kind dat geheeld wil worden, is het deel in onszelf dat bijvoorbeeld veel van zichzelf verwacht, zich eenzaam voelt, twijfelt aan alles, of niet opkomt voor eigen behoeften en verlangens. In je onderbewustzijn ligt alles verankerd wat je als kind niet wilde voelen of niet kon verwerken.  Om dit alles te kunnen helen, gaan we voor jouw innerlijke kind zorgen.

Onverwerkte emoties uit het verleden gaan we helen, hiermee kan oud verdriet, pijn, woede en haat worden verwerkt en opgelost. Hoe meer er geheeld wordt, hoe makkelijker je jezelf kunt accepteren zoals je nu bent, jezelf kunt liefhebben en er in liefde voor anderen kunt zijn. Zo leef je (vanuit je hogere zelf en je zielenpad) in hartverbinding met jezelf en de ander. Een fijne verbinding met jouw innerlijke kind brengt je weer in contact met de energie van levensvreugde, enthousiasme en creativiteit. De energie die zo kenmerkend is voor kinderen die vol vertrouwen zijn en zonder moeite genieten van het leven. Zodra je weer in verbinding bent met jouw innerlijke kind, kun je daar energie en blijheid uit halen, het is echt een verrijking van je leven!

 

In de oude Indiase stammen gaan vrouwen voordat ze zwanger worden eerst aan de slag met het helen van oude pijn, zodat onverwerkte emoties geheeld kunnen worden en niet in de weg zitten in het moederschap. Oude pijn komt vaak voort vanuit het gekwetste innerlijke kind. Ieder van ons heeft zich in de kindertijd gekwetst gevoeld, in kleine of grote mate. Als je je op dat moment niet in een veilige situatie bevindt is er geen ruimte voor verwerking.  Je wordt geraakt, voelt je uit verbinding met de ander, waardoor je je eenzaam, onvrij, kwetsbaar, verdrietig of angstig kan gaan voelen. Wanneer je geraakt wordt en dit niet kan verwerken ga je een overlevingsstrategie ontwikkelen waardoor je eigen behoeften, verlangens, wensen en jouw ontwikkeling niet meer bovenaan staan. 

In relaties zit hierin voor ons de grootste uitdaging. Vooral de relatie met je partner en met je kinderen, die je vaak spiegelen in je eigen lessen en jou iets komen leren in dit leven. Aan jou de vraag of je er op dit moment verantwoording voor wilt dragen en er daarmee voor kiest dat er verandering kan plaatsvinden. 

BEKIJK OOK DE ANDERE THERAPIEËN:

bottom of page