top of page

DE CREATIE VAN MOM • ME • SOUL

Na de geboorte van mijn zoontje Liam was er zoveel veranderd in mijn leven, zowel fysiek maar vooral ook mentaal. Toen ik weer aan het werk ging voelde ik dat het tijd was voor verandering buiten mij.


Mijn praktijk bestond met de geboorte precies vijf jaar en in die vijf jaar had ik toch wel wat mooie successen behaald; opgebouwd naar een goedlopende praktijk met 25 massages per week, yogalessen en massagecursussen. Ik had een mooie locatie laten verbouwen en een vaste trouwe klantenkring. Meestal zat ik twee tot drie maanden van tevoren volgeboekt en ik bleef mij ontwikkelen met maandelijks een bijscholing en opleidingen.

De behoefte aan verandering kwam voort uit het feit dat ik een ander mens ben geworden. Ik had er een functie bij; die van moeder en ik voelde dat ik de grootste prestatie ooit had geleverd, een kind ter wereld brengen. Ik moest ineens een heel andere indeling maken van mijn levensstijl; minder werken, baby op nummer één. Daarnaast ging ik nog 'even' verhuizen naar een andere stad met zowel huis en baby, als ook de praktijk.


In april 2016 ging ik naar India om meer te leren over pre- en postnatale massages. Daar kwam ik erachter dat de kijk op zwangere vrouwen en nieuwe moeders heel anders is dan in het Westen.

Tot het eind van de zwangerschap laten ze de vrouwen doorwerken. In gedachten houdend dat de werksfeer daar veel minder stressvol zal zijn, vind ik het een mooie manier om de vrouw in haar kracht te zien tijdens de zwangerschap. Na de geboorte wordt de moeder tien dagen lang gemasseerd en de oma masseert de baby, lekker stevig met veel olie. De baby wordt even helemaal in zijn/haar lichaam gebracht, geaard, gegrond. Hier ben je baby. Mooi!


Ik kwam terug uit India en ging de postpartum massage de Westerse wereld inbrengen. Vrouwen stonden te springen! Ze zeiden: "Dit heb ik nodig. Dit gaat mij helpen in mijn herstel. Eindelijk even een moment voor mezelf in deze rollercoaster." Wauw! Dacht ik. Ik ken het belang van herstel voor topsporter, maar voor deze groep is het nog veel belangrijker. Het gaat erom hoe nieuwe zieltjes hier op de wereld aankomen. Het gaat erom hoe vrouwen door deze transformatie nog krachtiger in de wereld kunnen staan en een positieve verandering kunnen brengen in deze wereld. Door eerst voor zichzelf te (laten) zorgen.


Ik ben me meer gaan richten op deze doelgroep en heb mij ontwikkeld als Hypnobirthing docent en Hypnotherapeut. En ik werd zelf moeder. Eind 2018 ben ik bevallen van mijn lieve mannetje Liam. Tijdens de zwangerschap was er een zaadje gepland. Ik ben intensief bezig geweest met mensen zoals ikzelf om mij heen, die mij begeleidde in de transformatie van vrouw naar moeder. Ik gun iedereen deze begeleiding en toevallig is het ook nog mijn werk, waar ik intens van geniet. Het voelt als mijn roeping om vrouwen zich krachtig te laten voelen in deze bijzondere periode van hun leven.


De creatie van MMS ging niet zonder slag of stoot. Vanaf het moment dat ik weer ging werken voelde ik dat ik iets nieuws wilde neerzetten, iets wat er nog niet was. Gelukkig heb ik een goede vriend, die mij ook bij de opzet van Amla heeft begeleid en nu een online cursus geeft ‘Manifesteren met je bewustzijnspraktijk’. Deze ben ik gaan volgen, naast de vieze luiers, full-time borstvoeding en gebroken nachten. Ik ben gaan Manifesteren!


Zo gek als het kan gaan kwam mijn doelgroep; zwangere vrouwen, single moms, vrouwen na de geboorte met angsten en onzekerheden, naar mij toe. De behoeften werd steeds zichtbaarder. Het ontvouwde zich voor mijn neus. Hier is behoefte aan Jill! Was de boodschap. Bij mij kwam er ook onzekerheid naar boven. Zes jaar hard gewerkt aan mijn praktijk Amla in Amsterdam Oost. Ga ik dat opgeven? Ga ik daar zomaar mee stoppen? Wat als ik over een jaar besef dat dit niks gaat worden? Dan heb ik een goedlopende praktijk weggegooid. Een groep trouwe vaste klanten de rug toe gekeerd. (Zo voelt het toch wel een beetje, dankzij mijn klanten kan ik het werk doen waar ik blij van word). Maar toch ga ik de uitdaging aan, neem ik de risico's, een mooie investering in een nieuw concept. Eén van mijn thema's is meer samen doen, samenwerkingen aangaan en hulp vragen. Zo heb ik een groep mensen om mij heen verzameld om dit concept te creëren. De cursus van Erik heeft me daarbij geholpen, maar ook mijn huidige klanten hebben mij geholpen.


Veranderingen die ik aanga:

• een nieuw concept, nieuwe naam;

• in een nieuwe stad, Haarlem centrum;

• oude praktijk waarmee ik naam heb gemaakt in Adam loslaten;

• mijn diensten zijn meer in therapie-vorm;

• ik ga schrijven, mijn stem is belangrijk. Ik wil van me laten horen via artikelen;

• volledige focus op mijn doelgroep; zelfbewuste vrouwen, zwanger of moeder.

"Alles wat je aandacht geeft groeit."

Ik begin er goed in te worden, straks wordt mijn comfort zone nog Veranderen!

De wereld zit in een snelheid van veranderingen, we houden het bijna niet meer bij. En ook al lijkt het alsof er alleen maar wonden open gaan en het pus eruit komt. We zitten in een transitie. Ik zie het om me heen, bij mijn klanten en bij de liefdevolle mensen om mij heen. Ik zie mensen ontwaken, wakker worden uit hun auto-pilot stand. Ik zie mensen hun verantwoordelijkheid nemen en eindelijk dealen met hun shit. Het is tijd, we kunnen er niet meer onderhoud. En man, wat wordt de wereld mooi als je wakker wordt!


Ik hoop dat ik je mag inspireren met mijn verhaal of dat het je uitnodigt om eens bij mij langs te komen. Ik ben er voor jou.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page