top of page
isaac-quesada-DMcNqigMn1c-unsplash_edited.jpg

HELP NIEUWE MOEDERS MET VERTROUWEN DOOR DE EERSTE 40 DAGEN HEEN ALS
GECERTIFICEERDE POSTPARTUM DOULA

 

POSTPARTUM DOULA TRAINING
Beheers de technieken om nieuwe moeders fysiek en emotioneel te ondersteunen

Geboren worden en bevallen zijn twee bepalende momenten in ons leven. Als de kraamzorg vertrokken is, de partner weer aan het werk gaat en de wereld weer doorgaat, ontstaat er voor veel vrouwen een moeilijke tijd. Velen missen het netwerk die voorziet in sociale en praktische steun, veel kraamvrouwen voelen zich eenzaam en onzeker over hun nieuwe rol als moeder.

Deze tweedaagse training plus vier online avonden geeft je de kennis en vaardigheden om de overgang voor het gezin zo liefdevol en rustig mogelijk te laten verlopen. Een stressvrije en harmonieuze eerste zes weken vormen het fundament voor veilige hechting en een stabiel gezinsleven.

Deze training geeft zowel eeuwenoude als hedendaagse kennis
en praktische technieken over de 40 dagen hersteltijd.

DOOR WIE?

LogoWIT.gif

Postnatal Support Network is een gemotiveerde groep Europese professionals op het gebied van integrale geboortezorg. We zetten onze expertise en beschikbaarheid in om bij te dragen aan een positieve geboorte- en postnatale ervaring en empowerment van moeders door middel van informatie, inspiratie en educatie. 
 

Momenteel zijn we actief in het project Postnatal rEvolution Summit, een samenwerking met het European Doula Network (EDN) en het Nederlandse geboortenetwerk Geboortenis in Zutphen. Dit project faciliteert de zeer noodzakelijke dialoog met verschillende academische en beleidsorganisaties die betrokken zijn bij postpartumzorg en de maatschappelijke relevantie daarvan voor het welzijn van onze samenleving. Meer informatie is te vinden op deze link. 

IMG_4174.jpeg

INGRID BAL (trainer)

Ingrid Bal is trainer, yogaleraar, doula, bestuurslid en tuinier. In 2019 richtte ze met twee collega’s de internationale stichting Postnatal Support Network op die een lange kraamtijd promoot. Ze geeft les in workshops en trainingen op het gebied van postpartum zorg, persoonlijke ontwikkeling, vrouwen ‘empowerment’ en gezond leven. Ze is sociaal, motiverend en communicatief en heeft haar vaardigheden gevormd door haar moederschap en actieve rol in de gemeenschap, yoga beoefening, ondernemer zijn en door haar voormalige werkomgevingen in het bedrijfsleven en hospitality. Ze is getrouwd, heeft twee zoons en is een gepassioneerd tuinvrouw.

Mom.me.soul Portretten-44.jpg

JILL (facilitator)

Jill van der Veen organiseert en faciliteert deze training en heeft een praktijk genaamd Mom Me Soul, gevestigd in Haarlem centrum. Jill werkt meer dan 10 jaar als massagetherapeut, is daarnaast hypnotherapeut en geeft vrouwencirkels. Ze richt zich op vrouwen en moeders met als missie om vrouwen te begeleiden in het herstellen van de verbinding met zichzelf; het lichaam en de ziel.

 De training vindt plaats in de ruimte Her Space, welke zij specifiek voor vrouwen heeft opgezet om te verbinden, ontspannen en elkaar te inspireren.
Jill woont alleen met haar zoontje van vijf in het centrum van Haarlem. 

INHOUD VAN DE TRAINING

4 ONLINE AVONDEN
 

 • INTRODUCTIE - Podium voor de postpartum rEvolutie - De eerste avond is ruimte voor de introductie van het kraam doula werk. Het wat en waarom van het vierde trimester en jouw persoonlijke aspiraties.

 • POSTPARTUM ENERGETICA - Veranderende identiteit - Deze avond focussen we op de theorie van de postpartum psychologie. Wat heeft een nieuwe moeder nodig en wat heeft haar gezin nodig. Hoe vertalen we dat in gezonde ondersteuning zoals voeding.    

 • POSTPARTUM DOULA - Kunst van aanwezigheid - Met de basis die we hebben gelegd, ga je deze avond dieper in op jouw rol als ondersteuner voor de transitie naar het moederschap. 2 LIVE DAGEN 
 

 • DEEP DIVE - een weekend vol inspiratie, ritueel en praktische wijsheid.
  In het weekend gaan we dieper in op de verschillende technieken en vaardigheden die je kan gebruiken bij jouw ondersteuning als postpartum doula. Met de theorie over het postpartum lichaam en een scan van alle fysieke veranderingen in het postpartum lichaam, kun je de moeder zowel fysiologisch als emotioneel bijstaan. Technieken die we zullen behandelen zijn:  
  Sluitingsritueel en buik bindingen
  Yoni stomen en Sitzbath 
  Verschillende postpartum massage technieken1 ONLINE AVOND
 

 • AFSLUITING - Postnatal rEvolution
  Een terugkom avond om te horen hoe het bij jullie is geland. Wat hebben jullie nodig voor dit werk, waar loop je tegen aan. We bespreken het certificeringstraject en ondersteuning die je van ons en van elkaar mag verwachten.  

DATA

online: dinsdagavond 20.00 - 22.00 uur 
3, 10, 17 september en 8 oktober

live: zaterdag en zondag 10.00 - 18.00 uur 

21 en 22 september

LOCATIE
Her Space 

in Amsterdam West / Halfweg

Ben jij er klaar voor om vrouwen te begeleiden naar een ontspannen postpartum periode?

2.png

Deze training is inclusief:

 • 2 Live dagen

 • 4 online avonden

 • Handout (NL)

 • Postpartum Plan

 • Vegetarische maaltijd 

 • Certificeringstraject
   

Investering: € 595  (termijnbetaling is mogelijk)
early bird:  
€ 495  t/m 30 juni

 

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

3.png

Deze training is bedoeld voor iedereen die het verschil wil maken voor jonge gezinnen in deze magische periode na de geboorte.
Ben jij familie, vriend of vriendin, verpleegkundige, verloskundige, Doula, kraamverzorgster, massagetherapeut of yogadocente? En wil je zorg bieden voor de moeder in haar herstel, zodat zij volop kan genieten van deze bijzondere periode samen met haar baby? Dan is dit misschien wel iets voor jou..

 If we want to change te world, we first need to change the way babies are born. 

DEELNEMER

Mom.me.soul-259.jpg

“Een fantastische training ook al heb je, zoals ik, al enige ervaring in het postpartum werk. Het sluitingsritueel was zo ontzettend helend om te ervaren. Ik wou dat ik dit had mogen ontvangen na mijn twee bevallingen. En wat een rijkdom om nu precies te weten wat vrouwen nodig hebben in de eerste 40 dagen na de geboorte. Ik wens iedere nieuwe moeder deze dienst toe, zodat zij helemaal kan ontspannen en genieten van haar kindje. Gezegend voel ik mij om dit werk te mogen doen.

~ Susanne

CONTACT

Bedankt voor je bericht!

bottom of page