top of page

POSTPARTUM HEALING

De eerste 40 dagen na de geboorte zijn heilig. Vaak ligt alle aandacht op de zwangerschap en de geboorte. Maar wat gebeurt er daarna? Niet alleen de baby heeft alle aandacht en liefde nodig maar ook de moeder. Als vrouw mag je geëerd worden in je kracht na deze topprestatie. In Oosterse landen gebeurt dat volop en wordt de vrouw in deze periode op handen gedragen. Wat kan jij doen ter voorbereiding op het 4e trimester?

IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD

Een oud Afrikaans gezegde is: er is een dorp nodig om een kind groot te brengen. De eerste periode na de geboorte van je baby wordt vaak chaotisch of ook wel een rollercoaster genoemd. Je baby is van jou afhankelijk en jij krijgt een totaal nieuwe rol met nieuwe verantwoordelijkheden terwijl je herstellende bent van een heftige fysieke (en emotionele) gebeurtenis. Om al je aandacht aan je baby te kunnen geven, is het belangrijk zelf verzorgd te worden door de vrouwen en moeders in je omgeving. Daarom is het noodzaak een cirkel van vrouwen in je buurt te creëren die jou de nodige support geven, zodat jij verzorgd wordt en kunt zorgen voor je baby.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Wil je de periode na de bevalling optimaal kunnen genieten? Dan zul je deze zo goed mogelijk willen voorbereiden. In deze cursus van 1 dag geef ik je alle tips en trucs om straks in de heilige bubbel te verblijven en het vierde trimester als iets moois te kunnen ervaren, zoals het bedoeld is.

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

Door veel zorgverzekeringen wordt de cursus (gedeeltelijk) vergoed, informeer hierover bij je zorgverzekeraar of kijk op www.hypnobirthing-nederland.nl/vergoedingen om te zien hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoedt. Zie vergoedingen voor meer info.

 

Om de vergoeding te regelen heb je een factuur nodig waar ons KvK nummer en lidmaatschap van HypnoBirthing® Nederland op staan, die krijg je na je aanmelding in je mail. Bij Independer hebben ze ook een mooi overzicht van vergoedingen van zwangerschapscursussen. Volgens hen vergoedt De Amersfoortse tot € 500,-! Klik op deze tekst om te kijken.

PRAKTISCHE INFO

• Start: tussen 30-40 wk.

zwangerschap

• 1 dag, bij jou thuis

• Begeleiding bij het omarmen

van het nieuwe moederschap

CURSUS IS INCLUSIEF

• Telefonische kennismaking

• Afstemming op jouw

behoeften en verlangens

• Een bijeenkomsten van ongeveer

2,5 uur bij jouw thuis

• Persoonlijke begeleiding tot

40 dagen na de geboorte

TARIEF

Privécursus:               € 240,-,

Groepscursus:                € 175,-

BEKIJK OOK DE ANDERE CURSUS:

bottom of page