top of page

VERGEVING

Vergeving ⁠— het verwerken van negatieve emoties⁠ — is een belangrijke bijdrage aan diepe heling en zorgt het ervoor dat jij je krachtig kunt voelen.

De zwangerschapshormonen triggeren vaak oude pijn en angsten. Wanneer je vaak blijft denken aan oude pijn; het onrecht, boosheid of verdriet van vroeger zorgt dit voor het versterken van de negatieve emoties. Hoe vaker dezelfde gedachten, des te sterker wordt de emotie. Je leven lang boos en verdrietig zijn, zorgt voor een grote hoop emoties die bij het minste of geringste geactiveerd (trigger) wordt en de negatieve emotie niet alleen oproept, maar nog eens een keer versterkt. De ander heeft je die ene keer pijn gedaan, maar al die jaren daarna heb je het jezelf aangedaan. Voor het onderbewustzijn maakt het niet uit of iets in werkelijkheid gebeurt of in de verbeeldingskracht. Daarom is vergeving, het verwerken van negatieve emoties een belangrijke bijdrage aan diepe heling en zorgt het ervoor dat jij je krachtig kunt voelen.

Met vergeving zeg je eigenlijk dat de ander geen invloed meer heeft op hoe jij je voelt, dat je loskomt van oude negatieve emoties en energie. Het is een bijzondere sleutel tot innerlijke kracht. Boos zijn op een ander en de ander bijvoorbeeld een beker gif toewensen, betekent dat jij die beker gif zelf dagelijks drinkt. Boosheid en woede brengen stress en stress heeft een negatieve invloed op jou en de baby. 

 

De kracht van vergeving is iets bijzonders, het is het uitspreken dat je zelf belangrijk bent en dat jij bepaalt hoe je je voelt en niet langer toestaat dat de ander nog enige invloed heeft op wat jij denkt en hoe jij je voelt. 

HO’ONOPONO

Deze van oorsprong Hawaiiaanse techniek leert ons dat we verantwoordelijk zijn voor alles wat we tegenkomen in ons leven. Het wordt veel gebruikt in ceremonies, meditatie, workshops en heling sessies wereldwijd. Wanneer je iets in je leven tegenkomt wat niet zo is zoals je had gewenst, dan kun je daar verantwoordelijkheid voor nemen door de volgende zinnen uit te spreken;

 

"Het spijt me

Vergeef me

Dank je wel

Ik hou van je"

BEKIJK OOK DE ANDERE THERAPIEËN:

bottom of page